Συμβουλές για το καλοκαίρι

Συμβουλές για το καλοκαίρι

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται καθώς η υγρασία, η άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι συνθήκες οι οποίες ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη μικροβίων και ερεθισμών αυτής.

  • Αποφύγετε την άμεση επαφή με την άμμο, όπου μπορεί να επωάζονται μύκητες και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

  • Να έχετε μαζί σας πάντα τουλάχιστον ένα εφεδρικό μαγιό και να αλλάζετε, ώστε να μη μένει υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή. Η στεγνή πετσέτα και οι συχνές αλλαγές μαγιό βοηθούν στην αποφυγή μυκητιάσεων.

  • Οι εξωτερικές πλύσεις σε συνδυασμό με προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη περιοχή και σέβονται τη χλωρίδα του κόλπου θα βοηθήσουν στην αποφυγή ενοχλήσεων. Το καλοκαίρι συνοδεύεται από υγρασία και ζέστη, συνθήκες που κάνουν πιο εύκολη την ανάπτυξη μυκήτων και την εξάπλωσή τους στον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων. Οι συγκεκριμένες συνθήκες προκαλούν αλλαγές στο ΡΗ του κόλπου, με αποτέλεσμα οι μυκητιασικές λοιμώξεις να είναι πολύ συχνές.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το ταμπόν; Κάθε 4-8 ώρες το αργότερο, Πλύνετε τα χέρια σας πριν την τοποθέτησή του και ιδανικά και την γεννητική περιοχή. Ο βαθμός απορροφητικότητάς του πρέπει να είναι ανάλογος με τη ροή του αίματος στην περίοδο. Αποφύγετε να το αλλάξετε σε δημόσιες τουαλέτες που η καθαριότητα δεν είναι πάντα καλή, γιατί κοντά στην είσοδο του κόλπου συμπαρασύρονται μικρόβια μέσα στον κόλπο και οι λοιμώξεις είναι πιο συχνές.

  • Οι γυναίκες με υποτροπιάζουσα μυκητιασική κολπίτιδα, καλό είναι πριν την έναρξη των διακοπών να ενισχύσουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου με τη χρήση προβιοτικών και ενδοκολπικών σκευασμάτων γαλακτοβάκιλλου.

  • Η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη το καλοκαίρι. H αφυδάτωση λόγω της έντονης ζέστης, της ηλιοθεραπείας και της μειωμένης πρόσληψης υγρών προδιαθέτει στην εκδήλωση φλεγμονών του ουροποιητικού. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό πίνοντας αρκετό νερό, φρέσκους χυμούς και τρώγοντας λαχανικά και φρούτα.

  • Γυναίκες με προδιάθεση για συχνές ουρολοιμώξεις είναι καλό να καταναλώνουν σκευάσματα με cranberry και να μην κρατούν την κύστη γεμάτη για πολλές ώρες.

Περιμένω περίοδο στις διακοπές μου. Μπορώ να ρυθμίσω τον κύκλο μου; Σε συνεννόηση με το γυναικολόγο σας μπορείτε με την λήψη ενός αντισυλληπτικού σκευάσματος από την αρχή του κύκλου ή δισκίων προγεστερόνης στο δεύτερο μισό του κύκλου να ρυθμίσετε τον κύκλο σας στην περίοδο των διακοπών.

Share this post